09.04.2020

Kanaliigan PUBG Squad 4. kauden sarjajaot sekä ennakkoasetelmat

Kuva tulossa

Kanaliigan vanhin ja mahtavin turnauspeli palaa taas isompana ja mahtavampana kuin koskaan! Järjestäjät ovat tehneet edellisen Squad-kauden loppumisesta asti päivittäin töitä uuden kauden käynnistämiseksi, jotta siitä saataisiin edellisestä vielä parempi sekä mahtavampi. Ilmoittautuminen sulkeutui juuri ja joukkueet ovat saatu asetettua sarjatasoilleen - niistä myöhemmin artikkelissa lisää.

Sääntömuutokset

Kaudelle tehtiin viime kauden aikana havaittujen puutteiden sekä palautteen perusteella muutoksia sääntöihin. Tärkeimpänä muutoksena oli sääntöjen täydellinen uudelleenkirjoitus, jotta vältyttäisiin tilanteilta, joissa ratkaisuja kauden aikana tuleviin asioihin ei tarvitsisi tehdä sääntökirjan ulkopuolelta. Säännöt olivat käytössä jo menneessä Duo-turnauksessa sekä niitä vielä viilailtiin sen jälkeen. Tärkeimpinä muutoksina uuteen kauteen:

 • Pidempi sarja ja aikaisemmat loppumiset pelipäiville
  • Moni toivoi pidempää sarjaa PUBG-kaudesta, joten neljännelle kaudelle lisättiin yksi pelipäivä lisää. Samoin moni toivoi pelipäivien aiempaa lopetusta, joten neljältä pelipäivältä poistettiin yksi kartta. Pelattavien karttojen määrä pysyy samana kuin kolmannella kaudella, mutta sarja kestää kalenteriajassa mitattuna pidempään.
 • Vikendin alue- ja loot-asetusmuutokset
  • Vikendin alueet pienenivät menneellä kaudella liian nopeasti aluksi ja loppua kohden liike hidastui merkittävästi. Tulevalle kaudelle ensimmäinen ja toinen vaihe ovat merkittävästi isommat ja vastaavasti loppupelin alueet liikkuvat merkittävästi enemmän, jotta voidaan välttyä viime kauden tapaisilta viiden tai kuuden alueen mittaisilta asemataisteluilta.
  • Vikendin loot-asetukset koettiin myös liian satunnaiseksi. Lootin määrää lisättiin merkittävästi samalla kuitenkin säilyttäen balanssi Battle Royalen RNG-luonteen sekä riittävän lootin osalta. Joukkueet tulevat löytämään enemmän tavaraa, kuitenkaan jokainen pelaaja ei tule olemaan täysin varusteltu minuutin loottimisen jälkeen.
 • Sanhokin aluemuutos
  • Kanaliigan ensimmäistä Squad-kautta varten kehitettiin Kanaliigalle omat, hitaammat, alueet mahdollistamaan rauhallisemman alkuloottauksen joukkueille. Sanhokin kohdalla alueita kuitenkin hidastettiin merkittävästi ja vuoden 2020 SUPER-kilpasääntöihin verrattuna Sanhokin alueet olivat jopa kuusi minuuttia hitaammat. Alueet suunniteltiin uudestaan SUPER-asetusten perusteella lyhentäen Kanaliigan aikaisempia Sanhok-pelejä noin neljällä minuutilla.
 • Täsmennettiin sääntöjä liittyen kilpa- ja ammattipelaajiin sekä pelaajien edustusoikeuksiin joukkueissa.
  • Kanaliiga perustettiin alunperin yritysliigana ja sellaisena se myös halutaan pitää. Tästä on kertynyt merkittävästi palautetta viimeisen parin kauden aikana ja tulevalle kaudelle järjestäjät eivät myöntäneet yhdellekään organisaatiolle Golden Ticket -tyyppistä vapaalippua turnaukseen. Järjestäjät kävivät useamman joukkueen taustoja läpi ilmoittautumisvaiheen aikana ja tulevalla kaudella ainoastaan organisaatioiden työyhteisöt tulevat kilpailemaan keskenään.

Sarjajaot sekä ennakkoasetelmat

Viime kauden jälkeen järjestäjät tunnistivat erityisesti 2. divarin kohdalla vaikeuden saada kaikille tasaisia pelikokemuksia. Kaikkien iloksi tulevalle kaudelle saatiin hyvä määrä uusia joukkueita mukaan ja voimme ilolla sanoa, että tulevalla kaudella pelataan neljällä eri sarjatasolla! Tämä aiheutti jonkin verran haasteita sijoittaa joukkueita eri sarjatasoille ja sijoitteluihin meni paljon järjestäjien sekä PUBG-Jurytiimin aikaa. Joukkuemäärät yritettiin pitää myös pienempänä kuin edellisenä kautena, joten tulevalla kaudella sarjatasoissa on enintään 14 joukkuetta. Tulevalla kaudella tullaan näkemään sarjatasot: Masters, Challengers, 2. Division ja 3. Division.

Tulevan kauden pelipäivät tulevat olemaan seuraavat:

PelipäiväMastersChallengers2.Div3.Div
1.Ma 13.4.Ti 14.4.To 16.4.Su 19.4.
2.Ti 21.4.To 23.4.Ma 27.4.Ti 28.4.
3.To 30.4.Ma 4.5.To 7.5.Su 10.5.
4.Ma 11.5.To 14.5.Ti 19.5.Ma 18.5.
5.To 21.5.Ma 25.5.To 28.5.Su 31.5.
6.Ma 1.6.Ti 2.6.To 4.6.Ma 8.6.
7.Ti 9.6.To 11.6.Ma 15.6.Ti 16.6.

Masters

Masters-sarjatason joukkueet neljännelle kaudelle

Masters-sarjasta odotetaan edelliskauden tapaan taas tiukkaa vääntöä. Securitas palaa puolustamaan edelliskauden mestaruuttaan samalla kokoonpanolla. Kukaan ei yllättyisi, jos NLB_Le77u voittaa tämänkin kauden frägitilaston, mutta vaikuttaako alkukauden PSL-pelit osallistumisiin Kanaliigaan? Vahvimpina haastajina Securitakselle odotetaan Elisasta, Tampereen NMKY:sta sekä Kontiotuotteesta. Elisa yhdisti viime kaudella Masters-lohkossa pelanneet Elisa #1- ja Elisa #2-tiimit yhdeksi All Stars-tiimiksi ja tiimi onkin toinen toistaan kovempia pelaajia täynnä. Tampereen NMKY taas palaa jälleen kauhua kylväneen RienD:n johdolla taistelukentille. Kontiotuotteella taas on pitkään Kanaliigan alkuajoilta yhdessä pelanneet pelaajat jälleen koossa ja timeluck9r voi hyvin olla viemässä Le77un frägikuninkuuden.

Viime kauden Challengers-sarjasta Masters-sarjaan nostettiin Abloy, Etteplan MORE ja Rannikkolaivasto. Rannikkolaivasto on etukäteen jo ilmoittanut meritoiminnan haittaavan osallistumisia kauden peleille, joten kauden lopuksi ei voida olettaa heidän taistelevan mestaruudesta. Sen sijaan Abloy ja Etteplan MORE voivat parhaimmillaan yltää vaikka millaisiin suorituksiin. Viime kauden heikomman suorituksen jälkeen SandvikUG päätettiin pitää Masters-sarjassa, sillä toissakaudella kauhua kylvänyt Bot_RiGhT on jälleen peleillä. Isoweli Oy teki myös pelaajamuutoksia kausien välillä ja siirsi viime kauden Challengers-joukkueessa pelanneita pelimiehiä Isoweli Oy Squad #1 Masters-joukkueeseensa, eli hekin ovat kasvattaneet tulivoimaa.

Vanhoista joukkueista mukana on myös Alma Manu, HT Laser, MH-Betoni, Procemex #1 ja SAS Insitutes. Heistä HT Laser sekä Procemex joutuvat turvautumaan toisinaan apuihin alemmista sarjoista, joten pelaajamateriaali ei ole välttämättä kärkijoukkueiden tasolla, mutta historia on jo todistanut kummankin joukkueen pystyvän venymään loistaviin suorituksiin vankan kokemuksen sekä hyvän joukkuepelaamisen vuoksi.

Challengers

Challengers-sarjatason joukkueet neljännelle kaudelle

Challengers-sarjaan oli eniten tunkua kaikista lohkoista. Järjestäjillä oli kova työ saada noin 23 joukkueen seasta kaivettua 14 joukkuetta sarjaan. Sarjan ennakko-odotuksin vahvimpana lähtee Cargotec sekä Team YEET Fortum. Kumpikaan joukkueista ei ole tehnyt merkittäviä kokoonpanomuutoksia tulevalle kaudelle. Cargotecin Kirka esitti vahvoja otteita menneellä kaudella päätyen neljänneksi frägitilastossa, eikä meno meinannut hidastua edes kausien välissä järjestetyssä Duo-turnauksessakaan. Fortum taas jatkaa pelaamista vahvalla kokoonpanolla, josta kirkkaimpana pelaajana nousee viime kauden kuudennella sijalla frägitilastoissa ollut Temppu_. Viime kauden parhaiten Challengers-joukkueista menestynyt Bitfactor eSports lähtee kauteen ilman selkeästi kirkkainta tähteä ilerssiä, joten jäämme seuraamaan, kuinka heidän käy.

Viime kaudella hyvin menestynyt Isoweli Oy Squad #2 menetti pelaajia Isoweli Oy Squad #1:n, joten nähtäväksi jää, onko joukkue edelleen Challengersin kärkikastia. Viime kaudella Masters-lohkossa pelannut Jimm's PC Store teki isoja muutoksia kokoonpanossaan vanhojen PUBG-pelaajien lopettaessa ja uusien tullessa CS-puolelta, joten järjestäjät katsoivat järkeväksi tiputtaa joukkueen Challengers-sarjaan. Joukkueessa kuitenkin jatkavat viimeisimmän Duo-turnauksen voittaneet FLAMEKKi ja sissiapina, joten joukkue voi hyvinkin raivata tiensä taas ensi kaudelle Masters-sarjaan. Sarjaan uutena tulee myös viime kauden 2. divarin suvereenisti voittanut Eficode, mutta nähtäväksi jää, riittääkö alemmissa sarjoissa dominointi isojen poikien peleissä. Joukkueen runkopelaajista myös kolme on alkukauden PSL-peleillä, joten sekin voi vaikuttaa joukkueen menestykseen. Merkille kannattaa panna myös Kanaliigassa täysin uutena joukkueena nähtävä Sulava Squad, jossa pelaa publan puolella kiitettävästi frägejä niittänyt kaljalava.

Muut sarjassa nähtävät joukkueet ovat edelliskaudelta tutut Certego, Codemate, Medialuotsi, OpenText, Pelaajatcom, Suomen Levyprofiili ja Zoner.

2. Division

2. Division -sarjatason joukkueet neljännelle kaudelle

2. Division -sarjataso muuttui merkittävästi viime kaudesta ja taso koveni huomattavasti. Sarjaan siirrettiin muutama joukkue vanhasta Challengersista ja odotettavissa on tasaisia taisteluita. Ennakkosuosikkia on vaikea valita kaudelle, mutta 3D Talo sekä HT Laser ovat varmasti vahvoilla. HT Laserista nähdään varmasti useampia pelaajia tuuraamassa Masters-joukkueen puolella, eikä yllättäisi, jos kauden lopuksi frägitilastojen kärjessä olisi BeerBear255. 3D Talo puolestaan lähtee hyvin vahvalla sekä tasaisella kokoonpanolla, sillä viime kaudella jokainen pelaajista esitti huikeaa yksilötaitoa, erityisesti v0vin ja Kr3psin toimesta, mutta eritoten pelaamista vahvana joukkueena. Mukana on viime kaudella Challengers-tasolla pelanneet Vincit, Telia ja Innofactor. Näistä kannattaa seurata Telian tomb4a sekä Vincitin Original_Bowseria. Innofactor pelasi toisella kaudella vahvasti 2. divarissa, mutta menetti kauden jälkeen Janne907:n. Tulevalla kaudella katseet kannattaa kohdistaa Meksikon_Pikajunaan sekä sasbaan. Unohtamatta Kanaliigan perustajajäseniä Ersiboguuta sekä rainzzia.

Uusina joukkueina Kanaliigassa nähdään H-Print, Securitas #2 ja Telia Cygate. H-Print teki jo debyytin menneessä Duo-turnauksessa ja merkille kannattaakin laittaa HSPsant3ri.

Muut sarjassa pelaavat joukkueet ovat AreSports, CGI Punakone, Metroauto, OptoFidelity, SuomiCom sekä Viria. Heistä kaikki paitsi OptoFidelity pelasivat edelliskaudella 2. divarissa ja esittivät paikoitellen vahvoja otteita. Mikäli tiimityöskentelyä sekä yksilötaitoa on vielä hiottu paremmaksi, voi heistä nousta varteenotettavia haastajia kärkikahinoihin. Viria lähtee ainakin kauteen m4rjiksen Kanaliiga-hiirimaton voimin, tuoko se puuttuvan tarkkuuden hiirikädelle?

3. Division

3. Division -sarjatason joukkueet neljännelle kaudelle

3. Division tuodaan uutuutena neljännelle kaudelle hieman pienemmällä joukkuemäärällä. Sarjaan saatiin uusia joukkueita Kanaliigan ulkopuolelta sekä vanhoja 2. Division -sarjan joukkueita. Ennakkosuosikkina sarjaan lähtee Kanaliigassa lähes alusta asti mukana ollut Nethit Systems. Joukkueessa on hyviä pelaajia ja mikäli edelliskauden ongelmat pelinrytmityksessä ovat saatu kuntoon, on kyseessä varteenotettava mestarisuosikki. Joukkueesta on vaikea nostaa yksilötaidolta parasta pelaajaa, mutta Vesseli sekä Nemonen ovat varmasti taistelemassa kärkipaikasta frägitilastoissa. Heti perässä Nethitiä haastamassa on atFlow Oy, Solenovo Oy sekä Lounea. Jokainen joukkueista pelasi tasaisen edellisen kauden ja nyt on varmasti myös heidän vuoro loistaa taitotasolta tasaisemmassa sarjatasossa. Silmällä kannattaa pitää viime kauden esityksien perusteella atFlown i-Trapia sekä CryptHashia, Solenovon mauhemia ja Lounean KebaATKilleriä. He ovat potentiaalisia vaihtoehtoja frägikuninkaaksi tulevalla kaudella.

Uusina joukkueina sarjassa pelaa jo koko Suomen tietoisuuteen IS:n artikkelin myötä noussut Finnair PUBG Squad, Integrata, Procemex Oy #3 sekä TNNet Oy Squad. Ennakkoon sarjan vahvimpien pelaajien joukossa on Finnairin kalevikalevi ja, mikäli vain lentotyöt eivät pelaamista estä, voi siinä olla yksi sarjan kovimmista pelaajista myös. Integrata puolestaan palaa Kanaliigan CS- ja RL-kentillä mainetta niittäneen Kevinovin johdolla. Procemex taas laittoi joukkueensa uusiksi ja osallistuu kahden joukkueen voimin kaudelle. Kummastakin joukkueesta voidaan odottaa sijaistuksia Masters-joukkueen puolella, joten heitäkään ei sovi unohtaa kärkijoukkueista puhuessa.

Mukana on myös edelliskaudella 2. Division -sarjassa pelanneet Abloy Oy #1, Aplicom ja Sensei Creative Agency. Heille myös taitotasolta tasaisempi sarja tuo varmasti parempia mahdollisuuksia menestymiseen. Abloy varmasti saa hyvää koulutusta PUBGin parissa Masters-sarjassa pelaavalta Abloy Oy #2 -joukkueelta ja Aplicom puolestaan saa tälle kaudelle neljännen pelaajan rosteriinsa sekä aktiivista valmennusta Masters-sarjan Procemex #1 -joukkueen pelaajilta. Jos opit siirtyvät pelikentille, voidaan kauden lopuksi nähdä heidät korkeilla sijoituksilla.

Päivitetty 10.4. klo 14:10: Lisätty Sensei Creative Agency 3. Division-sarjaan

Avainsanat

Kuvat

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK