07.09.2020

PUBG Squad Season 5 Masters: Kausiennakko

Kuva tulossa

Viimein pääsee Kanaliigan kuninkuussarjakin vauhtiin. Illalla käynnistyy Masters-sarja, missä Elisan puolustamaa mestaruutta on jahtaamassa 17 muuta joukkuetta. Mukana tälle kaudelle on vanhojen tuttujen sekä yhden paluun tekevän lisäksi yksi kokonaan Kanaliigassa uusi joukkue!

Masters-sarjan joukkueet viidennelle kaudelle

3D Talo

3D Talo on esittänyt jo useamman kauden vahvaa joukkuepelaamista alemmissa sarjoissa. Näiden näyttöjen perusteella irtosi lippu kovimpaan sarjaan alkavalle kaudelle. Kr3pS (55 K, 8606 DMG), Ensio_o (40 K, 7439 DMG), zalmonsnake (40 K, 6788 DMG) ja v0vi (34 K, 6235 DMG) kaikki sijoittuivat mennen kauden 2nd Divisionin TOP 10-sijoille ja joukkuekin sarjan loppusijoituksissa toisena lähes sadan pisteen erolla kolmanteen joukkueeseen. Vaikka alkavalla kaudella vastukset ovat 2nd Divisionia kovemmat, voidaan joukkueen silti olettaa pärjäävän sarjassa hyvin. Joukkue ei lähde kauteen ennakkosuosikkina, mutta mestaruuskaan ei olisi tämän joukkueen kohdalla yllätys.

Abloy #2

Abloy #2 voitti Challengersin kolmannella kaudella, mutta neljännellä kaudella kyyti olikin kylmää Mastersin puolella ja loppusijoituksissa joukkue oli koko kauden pelanneista joukkueista viimeinen. Heikkoon suoritukseen vaikuttanee kuitenkin, ettei joukkue saanut Challengersissa loistanutta MAUKKiSta (12 K, 3324 DMG) mukaan moneenkaan peliin. Alkavalle kaudelle ongelmiin on kuitenkin saatu korjaus, sillä Elisalta pelaajasiirrolla hankittu JaarliGOD (35 K, 7145 DMG) tulee vahvistamaan joukkuetta. Mikäli joukkue pystyy peluuttamaan JaarliGODia sekä MAUKKiSta samaan aikaan, voi joukkueella olla valoisa tulevaisuus Mastersissa. Muussa tapauksessa tulevan kauden Abloyn frägivideot todennäköisesti ovat lyhyempiä kuin menneen kauden Elisan videota.

Cargotec

Challengersin viime kauden voittaja lähtee jatkamaan siitä, mihin edelliskaudella jäi. Joukkueen kokoonpano on pysynyt samana ja joukkoja johtaa Challengersin tappotilaston voittanut Kirka (62 K, 10917 DMG) ja perässä seuraa tasaisempi kolmikko cBear (27 K, 4096 DMG), kilu404 (26 K, 6641 DMG) ja Normanton (17 K, 3620 DMG). Joukkue on myöntänyt, ettei Kanaliigan ulkopuolella paljoa yhdessä treenata, joten se saattaa alkaa näkyä jo Mastersin puolella, kun vastassa on paljon yhdessä pelaavia joukkueita. Joukkue todennäköisemmin taistelee sarjan keskivaiheilla sijoituksista, mutta mikäli Kirkan peli-ilo säilyy läpi kauden hyvänä, saattaa jopa top 5-sijoitus kauden lopussa olla mahdollinen.

Eficode

Eficoden kausiennakon on kirjoittanut cBear:

Eficode taisteli viime kaudella viimeiseen karttaan saakka Challengers-sarjan voitosta, mutta jäi lopulta vain 10 pisteen erolla sarjan toiseksi. Joukkueessa kauhua kylvää sntr- (58K, 11287 DMG) joka sijoittui sarjan tappotilaston toiseksi ja vahinkotilaston kärkeen. sntr-:n leveiden hartioiden takana tappoja tehtailivat myös LordNyr (25K, 4518DMG) sekä GYROFIN (20K, 3107 DMG). Tulevalla kaudellakin suurimman kuorman joukkueen menestyksestä hartioilleen ottanee sntr-, jonka mukana joukkue nousee ja kaatuu. Jos joukkueella riittää motivaatiota pelata yhdessä myös Kanaliigan ulkopuolella, joukkueessa on aihioita joiden päälle voidaan rakentaa kärkikahinoihin hamuava joukkue. Muussa tapauksessa Masters-sarja saattaa tuoda kylmää vettä niskaan jo useamman kauden jatkuneen alempien sarjojen hallinnoinnin jälkeen.

Elisa

Kanaliigan hallitseva mestarijoukkue. Joukkue voitti menneen kauden lähes suvereenin näytöksen jälkeen, joka oli varmasti tulosta lukuisten yhdessä pelattujen tuntien ansiota. Joukkueessa pelaa viime kauden tappotilaston voittanut cnfnd (62 K, 10070 DMG), RunTh1sTown (27 K, 4730 DMG), HopotuSLopotuS (25 K, 5284 DMG), creazur (1 K, 473 DMG) ja Tatzeu. Joukkue koki ison menetyksen, kun JaarliGOD siirtyi Abloyn riveihin ja joukkueen subipelaajina aiemmin toimineille creazurille ja Tatzeulle jää isot saappaat täytettäväksi. Joukkueen pelaajat ovat kuitenkin harjoitelleet koko kesän aktiivisesti, joten joukkueen paikka varmastikin edelleen on TOP 5:n joukossa. Selkeimmän ennakkosuosikin paineet kuitenkin poistuivat joukkueelta Jaarlin myötä, vaikkakin mahdollisuudet mestaruuden puolustamiseen ovat edelleen hyvät.

Etteplan MORE

Etteplan MORE sijoittui menneen kauden kuudenneksi. Kausien välissä joukkue kuitenkin menetti Stoutin ja joukkue joutui etsimään lisää pelaajia rivehinsä. Duo-turnauksessa ufam (27 K, 5226 DMG) ja punpu (24 K, 6172 DMG) kävivät hakemassa finaalin 13. sijan ja Kinpexxx (14 K, 2477 DMG) clutchasi yksinään menneellä kaudella joukkeelleenkin yhden voiton, joten menestymisen ainekset joukkueella edelleen on kasassa. Top 5:n on tunkua ja sinne joukkueella tuskin riittää tälläkään kaudella eväät, mutta karttavoitoista joukkue taistelee varmasti.

Granlund Esports

Granlund sijoittui kolmannen kauden Mastersin 12. ja nyt yhden välikauden jälkeen on paluun aika Kanaliigan pelikentille. Joukkueessa kolmannella kaudella eniten tulosta sai aikaan jjvesa (27 K, 4147 DMG) ja jassokiZ (23 K, 6212 DMG). Joukkue lähtee kauteen samalla kokoonpanolla kuin aiemminkin, niin joukkueen Masters-paikka koettiin oikeutetuksi. Granlundin pelaajien harjoittelun taso on ollut vaihtelevaa tauon aikana, joten joukkue ei välttämättä taistele voitoista heti kauden alussa ja sitä myöten mestaruustaistelussakin mahdollisuudet käyvät vähiin. Karttatasolla Granlund kuitenkin on varteenotettava haastaja.

HT Laser Oy

HT Laser yhdisti viime vuoden Masters- ja 2nd Division-joukkueet yhdeksi tiimiksi. Uudessa joukkueessa pelaakin nyt joukko tuttuja nimiä tappopörssien kärkisijoilta. Joukkueessa on mm. Masters-sarjan tappotilaston kolmas ja vahinkotilaston ensimmäinen xacho (45 K, 10510 DMG), 2nd Divisionissa viime kaudella kolmaneta tapoissa ollut BeerBear255 (45 K, 7575 DMG), 2nd Divisonin neljäntenä ollut SeJermu (42 K, 7418 DMG) ja 2nd Divisionin seitsemäntenä ollut LPL85 (40 K, 7503 DMG). Mikäli joukkue säilyttää 2nd Divisionissa nähdyn loistavan joukkuepelaamisen yhdistettynä Mastersin pelaajien yksilötaitoon, joukkue on varmasti yksi mestaruushaastajista.

Isoweli Oy #1

Isoweli sijoittui menneellä kaudella Mastersin toiseksi 90 pisteen erolla Elisaan. Joukkue lähtee kauteen viime kauden kokoonpanolla, mistä eniten tulosta teki Viljam (40 K, 6837 DMG) ja perässä tuli tasainen kolmikko Cmies (27 K, 5993 DMG), Troposco (22 K, 5649 DMG) ja VeePPee (20 K, 4425 DMG). Elisan pelaajavaihdosten myötä Isoweli lähteekin viime kauden tulosten valossa ehkäpä isoimpana ennakkosuosikkina liikkeelle.

MH-Betoni Oy

MH-Betoni aloitti neljännen kauden hyvin ja keikkuikin sarjataulukon kärkisijoilla parin pelipäivän jälkeen. Elisan megapäivän myötä kuitenkin heidänkin vauhti hiipui ja lopputuloksena oli vasta kahdeksas sija. Ykköstähtenä joukkueessa pelaa viime vuoden tappotilaston neljäntenä ollut Jobeyo (44 K, 8215 DMG). Joukkue on ennakkotietojen valossa ilmeisesti pelaamassa suurimman osan kaudesta kolmella pelaajalla, joten mestaruustaistossa joukkue tuskin on mukana.

Pelaajatcom Squad

Pelaajatcom pelasi erittäin tasaisen neljännen kauden Challengers-lohkossa. Joukkueella ei juurikaan ollut huonoja pelejä, mutta myöskään voittoja ei tilille rapissut tarpeeksi. Lopputuloksena kaudesta oli kolmas sija 17 pisteen erolla ykkössijaan. Joukkueen vahva tasainen suorittaminen ansaitsi joukkueelle paikan Masters-sarjaan alkavalle kaudelle. Joukkueen pelaajat kiersivät koko kauden aikana ja tulosten valossa kärkinelikon Pimmyjage (33 K, 5222 DMG), jusa2k (26 K, 4174 DMG), RANKAISIJA (24 K, 4566 DMG) ja SPY3R (24 K, 3838 DMG) tulokset ovat samankaltaisia. Alkavalle kaudelle joukkue lähtee haastajan roolissa, mutta todennäköisesti joukkue löydetään top 10 joukosta kauden pääteeksi. Mikäli jusa2k pelaa enemmänkin pelejä viime kauteen verrattuna, ei top 5 tai jopa mestaruus ole mahdottomuus.

Procemex Oy #1

Procemex on jo Kanaliigan alkuajoista asti niittänyt voittoja tasaisteen tahtiin itselleen. Joukkueen vyöltä löytyy kaksi Squad-turnausmestaruutta, mutta kausimestaruudet on vielä antanut odottaa itseään. Menneen kauden loppusijoitus heillä oli neljäs. Joukkue on pelannut hyvin samalla peruskokoonpanolla läpi vuosien SoLa_:n (30 K, 5320 DMG) ja Herra47:n (29 K, 5427 DMG), myöskin HerraClap emotesta tuttu henkilö, johdolla. Joukkueen kahden muun pelaajan paikka on ollut jossain määrin kiertävää, eikä pysyvää kokoonpanoa ole heillä nähty vähään aikaan. Joukkueen pelaajat kuitenkin pelaavat hyvin aktiivisesti myös Kanaliigan ulkopuolella yhdessä, joten mestaruuden avaimet ovat todennäköisesti lähinnä pysyvän kokoonpanon löytämisen päässä.

Rakennus Takomo Oy

Rakennus Takomo antoi itsestään todellisen myrskyvaroituksen menneessä duo-turnauksessa pelaten itsensä kolmannelle sijalle pisteen päähän mestaruudesta. Joukkueessa on publan puolella erittäin paljon peliä yhdessä pelanneita pelaajia ja tämä myös näkyikin hyvänä tuloksena duo-turnauksessa. Kilpailullinen Squad PUBG tosiaalta on hyvin erilaista normaaliin pelailuun verrattuna, mutta joukkueella on silti yksilötaidon puolesta hyvät mahdollisuudet menestykseen. Takomo tulee vähintäänkin haastamaaan kaikki mestaruustaistossa ja todennäköisesti tulee myös itse olemaan yksi mestarisuosikeista.

Rakennus Takomo Oy on myös yksi tämän syksyn turnauksien yhteistyökumppaneista, joten Keski-Suomen alueella katto- ja ulkoverhousremontit sekä ulkomaalauspalvelut kannattaa käydä tilaamassa heidän nettisivuiltaan!

Rannikkolaivasto

Rannikkolaivasto nousi neljännelle kaudelle Challengersista Mastersiin ja aloittikin heti ensimmäisen kartan voitolla. Joukkue on kuitenkin työesteiden takia joutunut jättämään useamman pelipäivän välistä ja näin käy tälläkin kertaa, sillä kauden avaus jää heiltä välistä. Joukkueessa on tasainen pelaajamateriaali, kun kärkinelikon Holkeri3 (15 K, 3472 DMG), Madenko (15 K, 4952 DMG), FoxOwns (12 K, 1391 DMG) ja Littipeukku (10 K, 2236 DMG) ovat kaikki lähellä toisiaan tilastojen valossa. Rannikkolaivastolta voi odottaa useita karttavoittoja alkavallakin kaudella, mutta mestaruustaistelussa joukkue ei ole mukana työkiireiden takia.

SAS Institute Oy

SAS Institute sijoittui menneen kauden kymmenenneksi. Joukkue on pitkälti Myst1s Gamingin riveissäkin nähdyn M1G_BuTTeRNutZin (33 K, 5629 DMG) harteilla, mutta maestryo (19 K, 3610 DMG) ja Jerppe (11 K, 2001 DMG) on myös kantanut omaa korttaan kekoon. Joukkue taistelee alkavalla kaudella sarjan keskikastin sijoista, mutta mestaruuteen tarvitaan jo paljon venymistä erityisesti tiimityön osalta. BuTTeRNutZ pystyy kyllä kääntämään lopputaisteluissa pelin voitoksi SASille, mutta tasaisesti pelin loppuun päästäkseen myös tiimikavereilta tarvitaan lisää työpanosta.

Sandvik

Sandvikillä on ollut jo useampi vaikea kausi takana Mastersin puolella. Mennyt kausi päättyi heidän osaltaan 11. sijalle parin pisteen päähän SASista. Sandvik on vahvasti luottanut menestyksessään Bot_RiGhTin (20 K, 5110 DMG) peliin, mutta myös hänen ollessa poissa erareika (17 K, 2936 DMG) ja Zilippa (10 K, 4407 DMG) on ottanut vastuuta. Joukkue on myös aikaisemmin joutunut pelaamaan useita pelejä kolmella pelaajalla ja se on myöskin vaikeuttanut joukkueen voittotaistelua. Alkavalla kaudella neljän tiiminä pelatessa joukkueella on mahdollisuudet taistella karttavoitoista, mutta todennäköisesti Sandvik kisaa enemmän kunniastaan sarjataulukon keskivaiheilla.

Securitas SQUAD #1

Securitas Squad #1 ei ollut ihan kolmannen kauden vireessä ja lopputuloksena oli kolmas sija sarjataulukossa. Kausi alkoi kakkossijalla, mutta pitkät kuivat kaudet joukkueella pilasi tuplamestaruuden mahdollisuuden. Joukkueesta Le77u (54 K, 9300 DMG) oli kuitenkin tappopörssin toisena ja Kuupotha (25 K, 4907 DMG)) sekä Hard_Bandit (14 K, 2683 DMG) antoivat taustatukea. Joukkue menetti myös kauden aattona Karri89:n, joten joukkue joutuu etsimään uuden runkopelaajan tiimiinsä. Le77u voi edelleen kääntää 1v4-tilanteet joukkueen hyödyksi, mutta mestaruuteen tarvittaisiin taas kolmannen kauden kaltaista koko joukkueen onnistumisia. Securitas tulee olemaan top 5:ssa kauden päätteeksi, mutta toinen mestaruus joukkueelle on edelliskauden perusteella kysymysmerkki.

Tampereen NMKY

Tampereen NMKY sijoittui menneellä kaudella seitsemänneksi. Alkavalle kaudelle he kuitenkin joutuvat lähtemään ilman viime kauden tappotilaston viidenneksi kivunneen RienD:n (42 K, 7413 DMG) panosta joukkueelle pelikentillä. Joukkue kuitenkin on saanut riveihinsä mm. MJ-Esportsissa nähdyn Teuhkan ja ennestään tiimissä mukana olleiden Peps1Maxerin (21 K, 4406 DMG), TouhotinPubNallen (9 K, 2453 DMG) ja NIRMOn (14 K, 3496 DMG) lisäksi. Joukkue tuskin on terävimmän kärjen mukana mestaruustaistossa, mutta varmasti antaa heille kovan vastuksen. Ja huhujen mukaan RienD saattaa tulla tuomaan tukeaan muutamiin peleihin kauden aikana.

TOP 5-ennustukset

Top 5-ennustukset ovat aakkosjärjestyksessä ja tehty motivoimaan joukkueet ylittämään oma aikaisempi Kanaliigamenestys, minkä perusteella TOP 5 on veikattu.

TOP 5-joukkueet:

  • Elisa
  • HT Laser Squad
  • Isoweli Oy #1
  • Rakennus Takomo Oy
  • Securitas SQUAD #1

TOP 5-pelaajat:

  • cnfnd
  • Jobeyo
  • Le77u
  • Viljam
  • xacho

Le77un vinkkinurkka

Masters-tasolla Securitas Squad #1-joukkueessa Kanaliigan mestaruuden voittanut sekä kansainvälisellä tasolla Northern Legacy eSports-joukkueessa pelaava Le77u on luvannut myös tälläkin kaudella auttaa joukkueita, jotka kaipaavat vinkkejä peleihinsä. Mikäli joukkueellanne tulee kysyttävää omasta pelistä, lähettäkää https://chickendinner.gg-linkki pelistä Discordissa Le77u#8647:lle ja joukkueen ongelmiin varmasti löytyy apua!

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK