03.09.2020

PUBG Squad Season 5 Challengers: Kausiennakko

Kuva tulossa

2nd Division avasi Kanaliigakauden vauhdikkaasti tiistaina ja tänään on Challengersin sarja-avauksen vuoro. Challengersissa kuluvalla kaudella pelaa 2nd Divisionin tapaan myöskin 19 joukkuetta, joista iso osa on jo entuudestaan Kanaliigaa seuranneille tuttuja. Joukosta löytyy kuitenkin myös uusia joukkueita odottamassa näytönpaikkaansa yrityskilpakentillä.

Challengers-sarjan joukkueet viidennelle kaudelle

AreSports

AreSports pelasi neljännellä kaudella vahvan alun 2nd Divisionissa ollen aivan HT Laser #2 ja 3D Talon kannassa kiinni. Loppukaudesta saattoi iskeä pieni kisaväsymys ja joukkue jäi nipin napin mitalisijojen ulkopuolelle. Joukkueella on kuitenkin valtava potentiaali, josta näyttöjä saatiin NIGUELOn (30 K, 5676 DMG) esittämänä päättyneen Duo-turnauksen viimeisessä kartassa, jossa hän hoiti yksinään joukkueelle voiton Vikendistä vaikka vastassa oli vain Masters-tason pelaajia. Joukkueesta myös eddye (29 K, 4844 DMG) esiintyi pirteästi edelliskaudella sekä Duo-turnauksessa. AreSports lähtee yhtenä vahvimmista voittajasuosikeista tälle kaudelle, mikäli joukkue pystyy suorittamaan koko kauden läpi hyvällä tasolla.

Aspocomp

Aspocomp tuli uutena joukkueena mukaan kesän Duo-turnaukseen, josta käteen jäi neljäs sija pisteen päässä voittajasta. Tiksu ja Veme pelasivat läpi turnauksen tasaista peliä ja joukkueella voi olla jopa mahdollisuudet yllättää vanhat Kanaliiga-joukkueet tällä kaudella. Edellytyksenä menestymiselle on vain vahva joukkuepeli, jota Challengers-tasolla jo joukkueelta vaaditaan.

Bitfactor eSports

Bitfactorilla oli vaikeampi kausi Challengersissa neljännellä kaudella. Joukkue nousi toisella kaudella Challengersiin ja kolmannen jälkeen kolkutteli jo Mastersin ovia, mutta neljännellä kaudella koettu ilerssin menetys näkyi selkeästi joukkueen suorituksessa ja joukkue oli jo lähellä tippua 2nd Divisioniin. Joukkueessa vahingon jakaminen on jakautunut Kosmonymousin (17 K, 3031 DMG), cheets84:n (16 K, 2275 DMG) ja TepiTheGreatin (6K, 1509 DMG) välillä. Tällä kaudella Bitfactorilla on kuitenkin edelliskautta paremmat selvästi mahdollisuudet pärjätä, kun Challengersin taitotason yläpää siirtyi Mastersin puolelle.

CGI Punakone

CGI sijoittui neljännellä kaudella 2nd Divisionin kuudenneksi. CGI:n vahvuuksia on tasaisesti suorittava tiimi, eikä joukkueesta löydy yhtä selkeää ykköspelaajaa. Z3rossi (20 K, 4228 DMG), iMakke (16 K, 4032 DMG) ja Hande (25K, 4786 DMG) paukuttivat lähes identtiset vahingot vihollisiin menneellä kaudella ja Karolainin (11 K, 1981 DMG) tappomääräkin on samassa sarjassa. Mikäli joukkue saa käännettyä valtavia vahinkomääriä edelliskautta paremmin tappopisteiksi, joukkue on varmasti korkealla kauden päätteeksi. CGI toimii myös Kanaliigan pääyhteystyökumppanina.

Codemate

Codemate oli menneen kauden Challengersin 12. ja väisti putoamisen 2nd Divisioniin kuuden pisteen turvin. Joukkueesta delzic (29 K, 5268 DMG) painoi pitkää päivää menneellä kaudella ollen ainoa pelaaja, joka sai yli kymmenen tappoa kauden aikana, joten joukkueen menestymisen eteen apuja tarvittaisiin myös muilta tiimikavereilta. Tulevalle kaudelle joukkueesta on varmasti haastamaan karttatasolla voitoista, mutta sarjavoittoon rahkeet eivät vanhojen näyttöjen perusteella riitä.

Finnair

Finnair aloitti neljännen kauden kohtuullisen hyvin, mutta liekö koronan takia lisääntynyt lentäjien vapaa-aika, kun joukkue lopulta marssi ylivoimaiseen voittoon 3rd Divisionissa. Kauden päätteeksi Finnairia haluttiin suoraan pelaamaan Mastersissakin, mutta joukkue saa ensiksi todistaa kykynsä Challengersin puolella. Joukkueella kävi toisaalta myös tuuria monessa pelissä, sillä joukkueen rohkeat jalkarotaatiot avoimien peltojen läpi menivät huomaamatta 3rd Divisionissa, mitä ei varmasti Challengersissa enää tapahdu. Joukkueesta eniten tappoja keräsi Tauno8000 (61 K, 10280 DMG) eikä kalevikalevi (51 K, 7429 DMG) kaukana perässä ole. Joukkue on yksi vahvimmista voittajasuosikeista tulevalle kaudelle.

Innofactor

Menneellä kaudella joukkuetta kiinnosti enemmän golf kuin PUBG, joten joukkueen suorituksista ei varsinaisesti ole hirveästi kerrottavaa. ADR:n valossa Meksikon_Pikajun (20 K, 4534 DMG 14 pelissä) oli menneen kauden top 20:ssa ja erittäin aggressiivisen pelitavan vuoksi joukkue saattaa yllättää passiivisemmat joukkueet. Syksyn tullen golfkentät eivät enää pitkään pysy vihreinä, joten malttaako pelaajat pysyä kotona PUBG:in parissa paremmin? Mikäli näin tapahtuu, joukkue voi olla hyvinkin korkealla kauden päätteeksi.

Isoweli Oy #2

Isoweljen neloskaudelle tekemien kokoonpanomuutosten jälkeen kakkostiimin kohtaloksi jäi Challengersin kymmenes sija. Joukkueesta tappojen valossa kärkeen nousi Zentti (26 K, 4761 DMG) ja beauideal (23 K, 3674 DMG). Isoweljen osalta hieman uudelleenjaetut sarjatasot saattavat kuitenkin olla hyvä asia ja joukkueelta voidaan odottaa hyviä suorituksia kauden aikana. Joukkueella on kaikki mahdollisuudet nousta sarjavoittoon.

Jimm's PC Store

Jimm's PC Storen joukkue koki neljännelle kaudelle muutoksia ja joukkue tiputettiin Challengersiin pitkän Masters-taipaleen päätteeksi. Neljännestä kaudesta joukkueelle jäi käteen yhdeksäs sija, mutta menneessä duo-turnauksessa FLAMEKKi (16K, 4562 DMG) ja sissiapina (18 K, 4044 DMG) jäivät toisesta peräkkäisestä mestaruudesta tasapelisäännön verran muutamalla tapolla vajaaksi. Joukkue varmasti lähtee nälkäisenä alkavaan kauteen hakemaan uutta pokaalia firman palkintokaappiin.

OP Squad

OP Squad tulee uutena nelihenkisenä joukkueena mukaan Kanaliigaan. Aiemmin OP on totuttu näkemään useissa Duo-turnauksissa, joista viimeisimmässä heille tie nousi pystyyn Lower Bracket 1-pelissä. Joukkueesta löytyy kansallisella tasolla peliä kilpailullisesti pelannut z1nkje, joka voi hyvinkin nousta sarjan tappotilastossa korkealle. Joukkuetta kannattaa seurata tarkkaan ensimmäisten pelipäivien aikana, sillä kyseessä voi hyvinkin olla haastaja voittajasuosikeille.

OpenText

OpenText pelasi vahvan neljännen kauden, josta lopputuloksena kaudesta jäi neljäs sija. Tulevalle kaudelle OpenText koki pelaajamenetyksiä ja joutunee pelaamaan kauden 3-man -joukkueena. Sykomayn (43 K, 5989 DMG) on silti edelleen yhtä vaarallinen ja Moenster_ (31 K, 4464 DMG) clutchasi Duo-turnauksessa tiimille yksinään alkusarjan Vikendin voiton. Karttatasolla joukkuetta ei voida laskea ulos voittotaisteluista, mutta kolmella pelaajalla Challengersin voitosta taisteleminen on vähintäänkin kivinen, todennäköisesti mahdoton, työ jopa OpenTextille.

Suomen Levyprofiili

Suomen Levyprofiililla oli erittäin vaikea neljäs kausi Challengersissa ja loppusijoitus oli 11. ja takana oli ainoastaan kauden kesken jättänyt joukkue. Kaudelle olisi ollut paikka 2nd Divisionissa tarjolla, mutta joukkue sinnikkäästi halusi pysyä Challengersissa. Joukkueesta Nippa- (12K, 3246 DMG) ja ProtaX (14 K, 2707 DMG) vastasivat suurimmalta osin joukkueen panoksesta vahingon puolelle. Joukkue aikanaan taisteli Masters-tasolla karttavoitoista, joten joukkueesta paistaa pelaamattomuus yhdessä, mutta joukkue joutui myös pelaamaan usein pelejä kolmella pelaajalla. Mikäli joukkue jaksaa taas alkaa treenata yhdessä Kanaliigan ulkopuolella ja saa koko joukkueen aika pelipäiville, voidaan heiltä odottaa jälleen menestystä pelikentillä.

Team YEET Fortum

Team YEET Forum lähti neljännelle kaudelle ennakkosuosikin viitan kanssa, mutta lopputuloksena oli kuudes sija. Kumpikin Fortumin Duo-porukoista oli kuitenkin finaalissa ja esittivät hyvää peliä turnauksen läpi, joten joko tämä kausi olisi Fortumin? Temppu_ (40K, 6539 DMG) on vahvasti tiimin kantava voima, mutta Jim8ob (26 K, 4444 DMG) ja Vesseli0 (23 K, 3322 DMG) on tarjoamassa hyvää tulitukea taustalla. Tälle kaudelle voidaankin kokeilla edelliskausista poiketen käänteispsykologiaa ja sanoa, ettei tästäkään tule Fortumin kautta. Toivottavasti se viitoittaa heidät sarjavoiton tielle, jolle he kuuluisivat.

Telia

Neljännen kauden 2nd Divisionin seitsemäntenä ollut Telia Finland-joukkue hajaantui kahteen joukkueeseen: Teliaan ja Telia Tampereeseen. Telia-joukkueeseen jäi jo Kanaliigan alkuaikoina pelikentillä kauhua kylväneet tomb4 (17 K, 3854 DMG) ja Fatalaic (10 K, 1373 DMG). Mikäli joukkue saa kammettua entisaikojen tuhovaihteen taas päälle, ei joukkuetta kannata jättää pois voittotaisteluista.

Telia Kouvola

Menneen kauden 2nd Divisionin kolmannelle sijalle kammennut Telia Cygate nimesti itsensä uudelleen Telia Kouvolaksi, mutta pelaajat pysyivät samana. Neljäs kausi sujui joukkueelta nousujohteisesti ja muutamat virheet maksoivat karttavoittoja joukkueelle, joiden avulla sijoitus olisi voinut olla vielä parempi. Joukkueessa on kolme tasaista pelaajaa toyb (39 K, 6751 DMG9, samboir (28 K, 6108 DMG) ja timb3 (23 K, 4645 DMG), joten joukkueella on kaikki eväät viedä Challengers nimiinsä. Telia Kouvola on AreSportsin rinnalla vahvimpia voittajasuosikkeja Challengers-sarjalle. Erityisesti voisi olettaa toybillä olevan haluja nousta Mastersiin haastamaan Cargotecin tiimissä pelaava veljensä.

Telia Tampere

Telia Tampereeseen puolestaan siiryi Kanaliigaa seuranneille varmasti mieleen painuneet MentZi (12 K, 2601 DMG) ja GeneralGetku (9 K, 2133 DMG) sekä PUBG Juryyn kuuluva pelivirhe (3 K, 562 DMG). Joukkueen pelaajamateriaali on lähempänä 2nd Divisionin kärkitasoa, mutta karttatasolla mahdollisuudet heilläkin on taistella voitoista. Voittaakseen Challengersin, joukkueen tulee tukeutua vahvaan joukkuepeliin eikä niinkään ilmiömäiseen yksilötaitoon.

Valtori

Valtori kilpaili toisella Squad-kaudella Masters-tasolla sijoittuen 12., mutta sen jälkeen heitä ei ole kilpakentillä nähty. Vanhasta Masters-sarjan joukkueesta mukana on edelleen Kodee sekä Heffee1. Kesän duo-turnauksessa Valtori osallistui parivaljakolla MAdF1N, kuka on yksi Kanaliigan CS:n järjestäjistä, ja Kodee karsiutuen tasapelisäännön varjolla ulos Lower Bracket 1-pelipäivän jälkeen. Nähtäväksi jää, nähdäänkö Valtori voittotaisteluissa alkavalla kaudella. Yksilötasolla eväät heillä siihen on, mutta onko joukkue pelannut viime aikoina tarpeeksi PUBGia yhdessä pärjätäkseen Challengersissa.

Viria

Viria oli neljännen kauden 2nd Divisionin yhdeksäs joukkue. Paikka Challengersiin kaudelle kuitenkin irtosi osittain Viria #2-joukkueen liityttyä 2nd Divisioniin ja joukkueelle haluttiin antaa näytönpaikka Challengersissa. Joukkueen ampumatyössä erityisesti jo monen kauden ajan on loistanut M4rjis (19 K, 4745 DMG), Ortixeri (19 K, 4019 DMG) ja heppajpg (12 K, 2627 DMG). Yksilötaidossa joukkue ei pärjää sarjan kärkitiimeille, mutta heilläkin vahva joukkuepeli voi tuoda karttavoittoja ja sitä myöten varmistaa hyvän aseman sarjataulukossa kauden lopussa.

Zoner

Zoner aloitti vahvasti menneen kauden Challengersissa, mutta pistevauhti hiipui kauden loppua kohden. Joukkueen pelaajista eniten vahinkoa pelikentillä aikaan sai Asiakaspalvelija (26 K, 5307 DMG) ja sirhanhi (23 K, 4735 DMG). Alkavalla kaudella menestykseen tarvitaan enemmän apuja myös muilta pelaajilta, mutta viime kausi osoitti tiimin pystyvän hyvinä päivinä kilpailemaan karttavoitosta kovemmassakin sarjassa.

TOP 5 ennustukset

Top 5-ennustukset ovat aakkosjärjestyksessä ja tehty motivoimaan joukkueet ylittämään oma aikaisempi Kanaliigamenestys, minkä perusteella TOP 5 on veikattu.

TOP 5-joukkueet:

  • AreSports
  • Jimm's PC Store
  • Finnair
  • Team YEET Fortum
  • Telia Kouvola

TOP 5-pelaajat:

  • NIGUELO
  • Tauno8000
  • Temppu_
  • toyb
  • z1nkje

Le77un vinkkinurkka

Masters-tasolla Securitas Squad #1-joukkueessa Kanaliigan mestaruuden voittanut sekä kansainvälisellä tasolla Northern Legacy eSports-joukkueessa pelaava Le77u on luvannut myös tälläkin kaudella auttaa joukkueita, jotka kaipaavat vinkkejä peleihinsä. Mikäli joukkueellanne tulee kysyttävää omasta pelistä, lähettäkää https://chickendinner.gg-linkki pelistä Discordissa Le77u#8647:lle ja joukkueen ongelmiin varmasti löytyy apua!

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK