Kanaliigan ja CGI:n yhteistyö mahdollistaa PUBG Mastersissa pelaamisen

Hannele "De-Sha" EronenKanaliiga, PUBG

CGI on toiminut Kanaliigan yhteistyökumppanina lähes Kanaliigan alkuajoista lähtien eli jo 4 vuotta ja yhteistyö sai jatkoa uusitun sopimuksen kautta jälleen tänä syksynä. CGI:n joukkueita pelaa Kanaliigassa CS:GO:ta viiden joukkueen voimin ja PUBG:ia yhdellä joukkueella.

CGI:n PUBG-joukkue teki tällä kaudella huiman nousun nousten karsintojen avulla viime kauden 3. divisioonasta Mastersiin. Yksi nousun kulmakivistä oli tuore konsultti Lauri “cnfnd” Venäläinen, joka siirtyi Elisan tiimistä CGI:lle. Lauri paljastaa, että oli luvannut sarjatason nostoa jo työhakemuksessaan: “Olin kirjoittanut työhakemukseen, että nostan tiimin sarjatasoa vähintään divarilla.” Ei kuitenkaan ole tiedossa, oliko tämä ratkaiseva tekijä työn saamisessa. Lupaus kuitenkin täyttyi kolminkertaisesti.

Miten sitten Lauri päätyi vaihtamaan työpaikkaa: “Yksi tekijä, minkä takia halusi vaihtaa firmaa, kun CGI:lle tuli, oli, että kun on nähnyt niiden logon striimeissä. Tietää siitä kautta, että nämä tyypit ainakin pelailee, että on helppo muodostaa työkaverisuhteita.” Ja tämä saakin heti vahvistuksen, sillä kukaan PUBG-tiimiin kuuluvista jäsenistä ei olisi työn puolesta muuten tekemisissä keskenään. E-urheilu siis yhdistää yli tiimirajojen. CGI:llä kannustetaankin henkilöstöä mukaan Kanaliigaan.

Lauri “cnfnd” Venäläinen

Laurilla on pitkä pelitausta alkaen SOF2:sta CS:n Overwatchin ja Dotan kautta PUBG:iin 15 vuoden ajalta. Kaikkia pelejä yhdistää kilpailullisuus: “On vaikea pelata peliä, jos siinä ei ole jotain kilpailuhenkistä”. Lauri kyllä mainitsee pari ei-kilpailullista peliäkin, mutta niitä ei jaksa niin kauaa pelata.
CGI Taktisten Sandaalien kausi Masterissa meni hyvin joukkueen sijoittuessa neljänneksi: “Oon sitä mieltä, että mastersiin me kuulutaankin. Siellä tehtiin paljon oikeita asioita.” Tiimi sai voitonkipinän karsinnoista ja tiimin uudet PUBG:in pariin palaavat jäsenetkin, Mahahtava ja Villu innostuivat taas treenaamaan. Yhteisiä treenejä ei tosin ehditty järjestelemään, mutta jokainen treenasi omalla ajallaan ja motivaatio näkyi.

Tiimin menestyksen salaisuus siis oli ennen kautta saavutetut onnistumiset, yhteinen visio ja tiimihenki. Myös Laurin käskytykset IGL:nä eli in game leaderina toimivat. Laurin työ ja rooli joukkueessa muuten kohtaavat hyvin, sillä hän toimii töissäkin liidaavassa roolissa eli palvelupäällikkönä.

Kanaliigan ja CGI:n yhteistyön kautta Lauri pääsi CGI-joukkueen kapteeniksi kasaamaan joukkuetta All-Stars-tapahtumaan. Laurin kriteerit pelaajien valintaan olivat mielenkiintoiset: “Pitää olla, kenen kanssa ei oo aiemmin pelannu ja toinen kriteeri oli nicknamet.” Joukkueen tavoitteena oli tietenkin voitto, mutta: ”Jos voittoa ei tule, matka on tärkein, ei määränpää. Lähdetään tekemään omaa peliä ja contenttia.” CGI:n joukkue sijoittui lopulta sijalle 14, joten voittoa ei tullut, mutta toivottavasti matka oli hyvä.

Lopuksi kysyin Laurin vinkkejä alotteleville pelaajille ja hän jakoi vinkit kahteen osaan: “Jos haluaa pitää hauskaa, pitää oppia olla puristamatta mailasta liikaa.” Jos taas tähtäimessä on esimerkiksi pärjääminen Kanaliigassa, vinkki kuuluu näin: “Pitää opetella karttatuntemusta ja alkuluuteissa ei kannata käyttää kymmentä minuuttia. Sillä saa hyvän tatsin.”

Mites jatko tästä? “Toivon, että pystytään toimimaan tietynlaisena inspiraationa ja tavoitteena on saada tuleville kausille useampi joukkue CGI:ltä.” Ehkäpä siis ensi kaudella nähdään jo kaksi joukkuetta CGI:n puolelta, sillä se ei vaatisi kuin 1-2 pelaajaa lisää. Lauri kannustaa muita mukaan: “Viime kausi oli kaikin puollin hyvä. Striimit, selostukset ym. Kanaliiga kasvaa yhteisönä ja yhteisö on ollu tosi ystävällinen.”